Drie neoclassicistische stadswoningen

Beschrijving

Enkelhuis (nummer 113) en dubbelhuizen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, nummer 89: Vlaamse pannen, nummers 113, 115: leien), uit de tweede helft van de 19de eeuw, nummer 89 met bouwaanvraag voor bovenverdieping van 1885.

Gecementeerde (nummer 89), bepleisterde en beschilderde (nummer 113) of gedecapeerde en verankerde (nummer 115) lijstgevels met rechthoekige muuropeningen. Nummers 89 en 115 met houten kroonlijst met tandlijst op klossen en bovenvensters met afgeronde hoeken op kordonvormende lekdrempels; nummer 89 met beluikte benedenvensters. Deuren in vlakke hardstenen omlijstingen onder gestrekte waterlijsten, beschilderd bij nummer 113.

• Gemeente-archief Wilrijk, Bouwaanvragen 1885/52.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde