Eenheidsbebouwing, architectenwoning Georges Arends

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eenheidsbebouwing

Beschrijving

Vrijstaande, symmetrisch opgebouwde eenheidsbebouwing met reminiscenties aan de nieuwe zakelijkheid en de art deco, nummer 34 voltooid in 1932, nummer 36 in 1935. Baksteenbouw van twee bouwlagen + souterrain onder plat dak.

Lijstgevels met afgeronde hoekpartijen, horizontaal geritmeerd door decoratieve bekiezelde banden en kordonvormende lekdrempels van de bovenverdieping. Verticaal gemarkeerd door centrale schoorsteenaanzet met contrasterend metselwerk. Rechthoekige muuropeningen. Souterrain met garages.

• Gemeente-archief Wilrijk, Bouwaanvragen 1932/110, 1935/101.

Auteurs :  Kennes, Hilde, Steyaert, Rita