Woning Riellaerts

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Riellaerts

Beschrijving

Meergezinswoning in nieuwe zakelijkheid gebouwd in opdracht van Adolf Riellaerts, naar een ontwerp door de architect Walter Van den Broeck uit 1939.

Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder plat dak. Lijstgevel met parement uit paarsrood baksteenmetselwerk in kettingverband, rechthoekige muuropeningen, onder meer horizontaliserend register op bovenverdieping. Heden met vernieuwd houtwerk. Uitspringende gemetselde bloembak met signatuur van de architect op gelijkvloerse verdieping.

Oorspronkelijk twee wooneenheden ontsloten door de gemeenschappelijke, zijdelings ingeplante inkom- traphal. Woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer met wc op beide bouwlagen, extra zijkamertje voor de bovenwoning.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 238#5541 (6 juni 1939).

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde