Hoeve in L-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in L-vorm

Beschrijving

L-vormige hoeve met woonstalhuis van vijf traveeën en haaks aanpalende schuur van twee/drie traveeën, onder zadeldak (nokken parallel aan en loodrecht op de straat, mechanische pannen), opklimmend tot het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw.

Verankerde, beschilderde bakstenen volumes op gecementeerde en beschilderde plint; fries van diverse baksteenlijsten onder meer bloktand, muizentand, getrapte lijst. Hoger opgetrokken woongedeelte onder houten kroonlijst op klossen. Tweebeukige langsschuur met uitbouw onder lessenaarsdak. Getoogde, beluikte muuropeningen; rechthoekige betonnen stalvensters, rechthoekige en korfboogvormige poorten. Achteraan notelaar.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle