erfgoedobject

Kunstenaarswoning A. Sohie

bouwkundig element
ID: 11726   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11726

Juridische gevolgen

Beschrijving

Dubbelhuisje van vier traveeën en één bouwlaag onder complexe bedaking (nokrichtingen parallel aan en loodrecht op de straat, mechanische pannen, leien), opklimmend tot het eerste kwart van de 20ste eeuw, in cottagestijl; eertijds in gebruik als postkantoor, tevens woonhuis van kunstschilder A. Sohie, via een pad over de Aa rechtstreeks verbonden met zijn atelier in de Albert Sohiestraat.

Combinatie van verankerde, bakstenen lijst- en puntgevels met gecementeerde en beschilderde onderdelen; centraal, uitspringende puntgevel met afgewolfd dakje op opengewerkte consoles en met ijzeren windvaan; houten kroonlijst op modillons. Rechthoekige vensters; rondboogdeur met bovenlicht onder lessenaarsdakje op opengewerkte consoles. Recente verbouwingen en uitbreidingen.


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle
Datum  : 1997


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Kunstenaarswoning A. Sohie [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11726 (Geraadpleegd op 27-05-2020)