Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Hoeve bestaande uit L-vormig woonstalhuis en bijgebouwen (ten oosten) onder meer wagenhuis, stallingen,... te dateren in de tweede helft van de 19de eeuw; schuur (ten zuiden) uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, tussen laatstgenoemde en overige gebouwen poortdoorgangen naar erf; uitbouwen tegen woonstalhuis uit het vierde kwart van de 19de eeuw tot eerste kwart van de 20ste eeuw, tegen schuur uit het vierde kwart van de 20ste eeuw.

Verankerde, bakstenen volumes onder zadeldak (nokrichtingen parallel aan en loodrecht op de straat, Vlaamse, mechanische pannen), rondom erf gegroepeerd; tweebeukige langsschuur van vijf traveeën met getrapte baksteenfries. In woonstalhuis overwegend rechthoekige muuropeningen onder houten latei, in woongedeelte met arduinen dorpel; in schuur segmentboogvensters, rechthoekige poort onder ijzeren latei, lucht- en uilengaten; in karrenhuis sporen van korfboogvormige poorten. Op erf waterput en notelaar. Verwaarloosde toestand.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle