Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen

Beschrijving

Gebouw uit het derde kwart van de 19de eeuw, dat in de langsrichting in twee woningen is verdeeld. Bakstenen gebouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; gecementeerde zijgevel en gevel van nummer 26; laatstgenoemde gevel werd sterk aangepast. De gevel van nummer 24 is voorzien van een recent aanbouwsel.

Nummer 24 behield de oorspronkelijke vensters: getoogd en beluikt op de benedenverdieping, rechthoekig op de bovenverdieping, met hardstenen latei en lekdrempel. Zijgevels met aandaken. De dienstgebouwen werden volledig gewijzigd.