erfgoedobject

Villa

bouwkundig element
ID: 11763   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11763

Beschrijving

Vrijstaand dubbelhuis met onregelmatige travee-indeling en één tot twee bouwlagen onder complexe bedaking (nokrichting parallel aan en loodrecht op de straat, kunstleien), opklimmend tot het tweede kwart van de 20ste eeuw, in art deco; voortuin.

Volumespel bestaande uit een combinatie van in- en uitspringende lijst- en puntgevel(s) van gele parementsteen met verwerking van donkerbruine baksteen onder meer voor raamomlijsting, van groene en/of zwarte faience voor dammen en bekleding met kunstleien; afgeronde hoek; rechthoekige vensters met als bloembakken uitgewerkte dorpels; inkomportaal met rondboogdeur met gemarmerd glas.


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle
Datum  : 1997


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Villa [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11763 (Geraadpleegd op 28-02-2020)