Kunstenaarswoning Jan Vaerten

Beschrijving

Voormalig woonhuis van kunstschilder Jan Vaerten (1909-1980), in eclectische stijl van 1928, zie inscriptie gevelpaneel. Vrijstaand enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met lagere uitbouw van één travee onder plat dak.

Baksteenbouw met lijstgevels op hoge gecementeerde plint. Markante venstertravee, uitgewerkt als driezijdige erker beëindigd met kantelen; ook de uitbouw is op deze wijze afgewerkt. Rechthoekige muuropeningen met afgeronde bovenhoeken; deur voorafgegaan door rondbogig portaal.

• Jan Vaerten 70 retrospectieve, Turnhout, 1979.

Auteurs: Plomteux, Greet