Villa in cottagestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in cottagestijl

Beschrijving

Bakstenen villa in cottagestijl, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, in grote beboomde tuin. Onregelmatige travee-indeling en één of twee bouwlagen onder ruim, overkragend zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), met verschillende dakkapellen en typische schoorstenen.

Lager volume met lijstgevel gecombineerd met een vooruitgeschoven, hoger opgaande hoekpartij met puntgevel; kenmerkende vormgeving van laatstgenoemde, met op de begane grond korfbogig portaal en drielicht, beide gevat in een geprofileerde bakstenen omlijsting met sluitsteen en muurbanden van witte steen; top met pseudo-vakwerk en ruitvormig venster. Voorts driezijdige erkers, verschillend gevormde vensters alle met originele kleine roedeverdeling en rondboogdeur. Achtergevel met overdekt terras op natuurstenen zuilen en bakstenen pijler.

Auteurs: Plomteux, Greet