Architectenwoning J. Maes

Beschrijving

Villa van 1965, eigen woning van architect J. Maes. Cirkelvormige woning met lage begane grond onder hoog afgeknot kegeldak (roofingleien), geïnspireerd op de bouw van een Afrikaanse hut; aansluitend balkvormig volume met inkom en garage rechts, dito vrijstaande garage links.

Een witgeschilderde bakstenen muur tussen deze beide volumes onttrekt woning en tuin aan het gezicht vanaf de straat. Met grote glaspartijen opengewerkte begane grond; centrale, zenitaal verlichte trapzaal.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in Belgi├ź, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Plomteux, Greet