Villa met puntgevel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa met puntgevel

Beschrijving

Bescheiden villa met cottage- en art-deco-allures, te dateren circa 1935. L-vormig volume van twee en vier (noordelijke zijgevel) traveeën en één bouwlaag onder mansardedak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen); kenmerkende tuinafsluiting met bakstenen sokkel, afgeronde pijlers, buizen en plaatijzer.

Bakstenen lijstgevels, aan de straatzijde alternerend met een hoger opgaande, risalietvormende gebroken puntgevel en een breed rondbogig portaal; gekoppelde rechthoekige en rondboogvensters met glas in lood, naast eenvoudige rechthoekige vensters; rondboogdeur van hout, glas en ijzer.

Auteurs :  Plomteux, Greet