Burgerhuis ontworpen door R. Van Steenbergen

Beschrijving

Halfvrijstaand burgerhuis met art-deco-allures van twee traveeën en twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak (pannen), naar ontwerp van architect R. Van Steenbergen senior van circa 1935.

Bakstenen lijstgevels met varianten in het metselwerk, zowel qua kleurschakering als metselverband, en een bekleding van natuursteen op de tweede bouwlaag; horizontaal markerende lijsten van natuursteen, contrasterend met de verticaal geaccentueerde ingangstravee met mijterboogvormige verhoging. Verschillend uitgewerkte rechthoekige muuropeningen.

• Gegevens verstrekt door L. Dignef.

Auteurs: Plomteux, Greet