erfgoedobject

Villa ontworpen door J. Van Steenbergen

bouwkundig element
ID
11815
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11815

Juridische gevolgen

Beschrijving

Vrijstaand herenhuis met cottage-allures, opgetrokken in 1930 voor steenfabrikant Eduard Wouters, naar ontwerp van aannemer Jos. Van Steenbergen. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder verschillende overkragende zadeldaken (nok parallel aan en loodrecht op de straat, leien).

Verspringende volumes met bakstenen lijst- en topgevels op gecementeerde plint, gemarkeerd door muurbanden van staand metselwerk en een gevelafsluiting in pseudo-vakwerk. Centrale deurtravee met portaal en loggia, rechtervenstertravee met driezijdige erkers. Rechthoekige muuropeningen met origineel houtwerk, met gekleurd glas in de bovenlichten.

  • Beerse Archief Bouwdienst, 1930/7.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Plomteux, Greet
Datum  : 1997


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Villa ontworpen door J. Van Steenbergen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11815 (Geraadpleegd op 18-05-2021)