Hoeve, gedateerd 1825

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve, gedateerd 1825

Beschrijving

Langgestrekte hoeve met woonhuis van vier en stallingen/schuur van zes traveeën onder doorlopend zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse en mechanische pannen); 18de-eeuwse hoevesite (zie Ferrariskaart); de later aangebrachte jaarcijfers 1825 in een oculus boven de deur verwijzen vermoedelijk naar de oprichting van de huidige hoeve.

Dubbelhuis, voorafgegaan door omhaagde voortuin; gecementeerde, met schijnvoegen versierde voorgevel met vooruitgeschoven deurpartij waarin korfboogpoort en oculus; rechthoekige vensters met duimen van vroegere luiken. Verankerd bakstenen stal/schuurgedeelte op gecementeerde plint, met rechthoekige poorten en kleine getraliede vensters onder houten latei, waarvan zuidelijke zijpuntgevel gedeeltelijk met ouder metselwerk, muurvlechtingen en gedichte segmentboogpoort. Achtergevel met uitbouw onder lessenaarsdak (golfplaten).

Auteurs: Plomteux, Greet