Hoeve van 1837

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve van 1837

Hoeve, oorspronkelijk met losstaande bestanddelen (Atlas van de Buurtwegen, 1841-1845) van 1837.

Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (nok loodrecht op de straat). Het woonhuis is een breedhuis van het enkelhuistype, drie traveën en oorspronkelijk één, thans twee bouwlagen. De muuropeningen van de benedenverdieping zijn origineel: rechthoekige vensters in een geprofileerde, houten omlijsting met duimen. Rechthoekige deur in een dito omlijsting met bovenlicht; oorspronkelijk houtwerk. Gecementeerde zijgevel met gevelsteen met opschrift: JH DB/ MCODA/ 1837.

Het aansluitende dienstgebouw behield het oorspronkelijk volume van één bouwlaag; gewijzigde muuropeningen. Recentere aanbouwsels en dito, losstaand dienstgebouw achteraan het erf.