Zogenaamd Tempelhoeve, aan westzijde begrensd door de Laak. Typische dorpswoning van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, cementpannen), uit het vierde kwart van de 19de of het eerste kwart van de 20ste eeuw.
Verankerde baksteenbouw; voorgevel met gecementeerde, beschilderde plint, witgeschilderde muurbanden, getande baksteenfries en houten kroonlijst op klossen; getoogde muuropeningen met luiken voor de vensters. Woongedeelte met dubbelhuisopstand, met kelder en opkamer aan zuidoostzijde; stal/schuur met getoogde deur en hoge rechthoekige poort onder gietijzeren latei. Parallel ingeplante bijgebouwen, onder meer een bakhuis palend aan het woonhuis en een vrijstaand schob.
Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n1, Brussel - Turnhout. Auteurs: Plomteux, Greet Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)