Woning Lauwers

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Lauwers

Beschrijving

In grote tuin, van de straat verwijderde villa in nieuwe zakelijkheid/art deco, 1939, naar ontwerp van architect R. Van Steenbergen senior. Dubbelhuis van drie traveeën en één of twee bouwlagen onder complexe overkragende bedaking (nok loodrecht op en parallel aan de straat, Vlaamse pannen), omgeven door bekiezeld terras met bakstenen muurtje. Opvallend zijn vooral het ingewikkelde dakenspel en het onregelmatig gevormd grondplan met uitsprongen en halfronde erker.

Combinatie van lijst- en puntgevels bekleed met parementsteen van verschillende bruine tinten, afgewisseld met beplankte gevelvlakken. Verschillend uitgewerkte rechthoekige naast gekoppelde rondboogvensters; gemetselde bloembakken. Rechthoekige voordeur in verdiept portaal met puntvormige bekroning; achtergevel met rondbogig portaal. Originele ijzeren ramen; houten deur met flankerende glasstroken.

• Gegevens verstrekt door bouwheer/eigenaar.
  • Archief R. Van Steenbergen.