Aan zijweg gelegen hoeve met losstaande bestanddelen, in kern opklimmend tot circa 1800, doch vele malen verbouwd. Woonstalhuis van acht traveeën onder in 1941 vernieuwd zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen); later bijgebouwde en/of aangepaste stallingen en bakhuis (nok parallel aan en loodrecht op het woonstalhuis) ten noorden van het erf en oudere langsschuur (nok loodrecht op het woonstalhuis) ten westen.
Verankerd bakstenen woonstalhuis met later verbouwde voorgevel; woongedeelte met dubbelhuisopstand en segmentbogige muuropeningen; rechthoekige stalpoort met houten latei. Achtergevel en oostelijke zijpuntgevel met rechthoekige muuropeningen onder houten latei; origineel, ingekast houten opkamervenster en keldervenster, beide met tralies; ook het ingekast houten raam in de oostelijke zijpuntgevel verwijst naar de oude oorsprong van de hoeve. Tweebeukige langsschuur van vijf traveeën met vernieuwde muren en dak, doch oorspronkelijke gebinten met pen- en gatverbindingen op bakstenen sokkel.
VAN DEN BOGAERT W., Van hoeven tot hoevenamen in Beerse, in De Vlierbes, XVIII, 1996, p. 82-83.
Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n1, Brussel - Turnhout. Auteurs: Plomteux, Greet Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)