Pastorie Sint-Pieterparochie

Beschrijving

Dubbelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), in neoclassicistische stijl van circa 1850.

Lijstgevel met arduinen plint en latere cementbezetting, volgens inscriptie door "V. Vos-Van Mierlo Cimenteur Turnhout", verrijkt met schijnbossage en schijnvoegen. Beëindiging met houten kroonlijst op modillons. Rechthoekige, vlak omlijste vensters, op de begane grond met rolluikkasten, doch met sporen van vroegere luiken. Rechthoekige paneeldeur met bovenlicht in laat-classicistisch arduinen entablement.

Nummer 3, gelijkaardige woning; de enige verschillen zijn de meer oorspronkelijke vlakke pleisterbezetting, de dakbedekking met leien en de gietijzeren leuningen aan de bovenvensters; ook de deuromlijsting is enigszins anders uitgewerkt.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle