Burgerhuis in second empire

Beschrijving

Enkelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak, in second empire uit het derde kwart van de 19de eeuw.

Bepleisterde, beschilderde lijstgevel op arduinen plint, verlevendigd met kordonvormende lekdrempels en een klassieke gevelafsluiting met gelede architraaf, panelenfries en houten kroon- en tandlijst op voluutconsoles.

Risalietvormende poorttravee met rondboogvormige doorgang, omlijst met uitwaaierend voegwerk, en balkonnetje. Rechthoekige, deels omlijste bovenvensters met afgeronde bovenhoeken, krullige sleutel, sierlijke gietijzeren leuningen en renaissancistisch motief op de tussenliggende muurdammen. Aangepaste begane grond met winkel.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle