• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (nokrichtingen parallel aan en loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gedateerd Anno 1898 in cartouches; aangepaste benedengevel naar ontwerp van architect R.E. De Vel, 1923.

Lijst- en topgevel van bak- en zandsteen op arduinen plint met keldergaten. Topgevel met nissen, sierankers, cartouches en smeedijzeren windvaan. Rechthoekige en boogvormige vensters, laatstgenoemde omgeven door vensterbogen op halfzuiltjes met composiet kapiteel; rondboogdeur in halve geblokte omlijsting op voluten met wortelmotief.

• Stadsarchief Turnhout, Bouwaanvragen, 1923/3, dossier 180.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle