Appartementsgebouwen in art-decostijl

Beschrijving

Combinatie van art-decowoningen voornamelijk flats, met winkel in hoektravee, garage aan Onze-Lieve-Vrouwstraat, van drie bouwlagen onder plat dak; nummer 190 en Onze-Lieve-Vrouwstraat nummer 2 naar ontwerp van Brussels architect J. Hendrickx van 1939; nummer 188 gesigneerd architect J. Nuyens. Gele paremensteen alternerend met bepleisterde muurvlakken, arduin en faience.

Nummer 190 met verbouwde begane grond. Bovenbouw met afgeronde erkers en balkons. Rechthoekige en rondboogdeuren. Kolossaal venster voor de verlichting van het trappenhuis ter hoogte van Onze-Lieve-Vrouwstraat nummer 2.

• Stadsarchief Turnhout, Bouwaanvragen, 1939, dossier 19.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle