erfgoedobject

Woning met garage en benzinestation

bouwkundig element
ID: 11952   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11952

Beschrijving

Vrijstaande woning met garage en benzinestation, te dateren circa 1960. Het woonhuis met aansluitende onderhoudsgarage is opgevat als een segmentbogig volume met golvende dakvorm; een enorme, recente metalen luifel parallel de Merodelei overdekt het benzinestation.

Twee verdiepingen tellend woonhuisgedeelte, met voorgevel aan Koningin Astridlaan, en lager uitlopend garagegedeelte, van witgeschilderde baksteen, alternerend met breuksteen. Typische licht achteruitwijkende beglaasde gevel met lange rechthoekige vensters met ijzeren leuning op de bovenverdieping; kenmerkende trapeziumvormige vitrine ter hoogte van het station.


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet
Datum  : 1997


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Woning met garage en benzinestation [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11952 (Geraadpleegd op 05-07-2020)