erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID: 11954   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11954

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 29-03-2019

Beschrijving

Halfvrijstaand enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) in eclectische stijl van het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Gele bakstenen lijstgevel met constructieve zandstenen onderdelen en arduinen plint. Verhoogde venstertravee met puntgevel, drielichtvenster op de begane grond, driezijdige houten erker op zware consoles op de tweede bouwlaag en rondbogig deurvenster op de derde; het balkon zelf is verdwenen.

Rechthoekige muuropeningen met ontlastingsboog en geel gekleurd reliëfglas in de bovenlichten; origineel houtwerk, onder meer deur met art-nouveau-inslag.


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet
Datum  : 1997


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11954 (Geraadpleegd op 04-04-2020)