Boswachterswoningen bij Boones Blijk

Beschrijving

Voormalige opzichters-/ modo boswachterswoningen bij Boones Blijk, opklimmend tot de 19de eeuw (zie Vandermaelenkaart van 1854).

Twee woonhuizen, samen negen traveeën en één bouwlaag onder gemeenschappelijk zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), waarvoor vijf linden staan.

Verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint. Rechthoekige muuropeningen met houten latei, de vensters met houten onderdorpels en luiken. Verschillende aanpassingen.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle

Aanvullende informatie

Voor de woning staan een viertal geknotte lindebomen waarvan de dikste stam een omtrek heeft van 195cm (18/08/2017). De stam werd periodiek volledig vrij gemaakt van de takken. Deze bomen hadden waarschijnlijk als doel de zolderverdieping te beschermen tegen de zon en zo koel te houden.