• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Art-decogetint enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met dakkapel (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), naar ontwerp van architect S. Van de Heyning, 1935.

Lijstgevel met bruine parementsteen op hoge sokkel van arduin, alternerend met bepleisterde, witgeschilderde banden rond venster en deurpartij op de begane grond, gevelbrede compositie met erker en balkon op de bovenverdieping.

Rechthoekige muuropeningen met origineel houtwerk, onder meer typische deur, en bovenlichten met gekleurd glas in lood. Traditioneel grondplan met washuis en wc buiten het hoofdvolume.

• Stadsarchief Turnhout, Bouwaanvragen, 1935, dossier 91.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle