Herenhuis A. Verwaest

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis A. Verwaest

Beschrijving

Voormalige herenwoning, vier traveeën en drie bouwlagen met souterrain onder zadeldak, in eclectische stijl van 1927 naar ontwerp van architect L. Van Ravestyn.

Bakstenen bovengevel met verticaal gegroepeerde, rechthoekige vensters in bepleisterde omlijsting met oortjes, op de bel-etage vermeerderd met balustrades en erker in de derde travee boven voormalige vleugeldeur met neorocaille-omlijsting en bovenlicht, op de derde verdieping met ijzeren leuningen; klassieke kroon- en tandlijst.

Verbouwde begane grond met winkelpui. Verdwenen interieur onder meer voormalig monumentaal trappenhuis.

• Stadsarchief Turnhout, Bouwaanvragen 1927, dossier 74.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle