erfgoedobject

Magazijnen en directeurswoning

bouwkundig element
ID
11996
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11996

Juridische gevolgen

Beschrijving

Symmetrisch opgebouwd geheel met magazijnen en woningen: enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen aan weerszijden van een hoger opgetrokken poortgebouw, alles met platte daken, in art deco van 1933; aansluitende, achterin liggende bedrijfsgebouwen van voormalige bouwonderneming Derks & Hendrickx.

Straatgevels van gele en oranje parementsteen, afwisselend in horizontaal en verticaal verband gemetseld, op hoge breukstenen plint. Vooral de originele deuren van hout, glas en metaal met uitwaaierend motief, hernomen in de beglaasde ijzeren poort zijn noemenswaardig; de lichte kepervorm van de poort refereert aan de puntige erkers boven de zijdeuren.

  • Stadsarchief Turnhout, Bouwaanvragen, 1933, dossier 166.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet
Datum  : 1997


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Magazijnen en directeurswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11996 (Geraadpleegd op 25-01-2021)