Art-decovilla

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art-decovilla

Beschrijving

Halfvrijstaande villa in art deco van circa 1935; dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), met dakdapel in de zijgevel; omhaagde tuin rondom.

Bakstenen lijstgevel met verwerking van arduin in de plint, het fries en de monumentale deuromlijsting, zandsteen voor vensterstijlen en summiere versieringen. Markant zijn de uitgemetselde pilasters, de brede erker aan de zijgevel en de omlopende gekorniste kroonlijst.

Rechthoekige gekoppelde vensters met houtwerk en glas uit bouwperiode. Houten vleugeldeur met reliëfglas en smeedijzeren hekken, voor het bovenlicht vermeerderd met een later aangebrachte zandstenen sculptuur met arendskop.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle