Steegbeluik Poort van de Witte Wever

Beschrijving

Op Graatakker ingeplante, eenzijdig bebouwde steeg met voormalige weverswoningen, opklimmend tot de 19de eeuw.

Arbeidershuizen van twee, soms drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak, opgetrokken volgens spiegelbeeldschema. Verankerde bakstenen, bepleisterde of gecementeerde lijstgeveljes met rechthoekige muuropeningen, soms nog met houten lateien. Niettegenstaande een aantal aanpassingen bleven schaal en eigenheid bewaard.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle

Aanvullende informatie

Van de oorspronkelijke bebouwing van de steeg blijven slechts twee woningen bewaard. De andere woningen met nummers 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 en 24 werden inmiddels verbouwd met verlies van erfgoedwaarde.

• Informatie verstrekt door IOED Erfgoed Noorderkempen in 2017.
Auteurs: Jacobs, Els