Grimbergen

inventaris bouwkundig erfgoed \ geheel \ gemeente

Gemeente Grimbergen
Deelgemeente Onbepaald
Straat

• Herinventarisatie Grimbergen (geografische herinventarisatie: 01-01-2001 - 31-12-2004).

Beschrijving

Groot Grimbergen is gelegen in het noordwesten van de provincie Vlaams-Brabant, ten noorden van de Brusselse agglomeratie. De verstedelijkte woongemeente Grimbergen is sinds 1977 gefusioneerd met de landelijke woondorpen Beigem en Humbeek en het sterk verstedelijkte Strombeek-Bever. Administratief behoort de gemeente tot het arrondissement Halle-Vilvoorde en gerechtelijk onder het arrondissement Brussel; de parochies vallen onder het bisdom Brussel-Mechelen. De totale oppervlakte bedraagt 3.859 ha; het totaal aantal inwoners 33.315 (website van de gemeente 2004).

Bron: Van Damme M. met medewerking van Debacker I. & Boekstal P. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Grimbergen, Deelgemeenten Grimbergen, Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB4, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Van Damme, Marjolijn