Geografisch thema

Hulshout

ID
13264
URI
https://id.erfgoed.net/themas/13264

Beschrijving

Gelegen in het zuiden van het arrondissement Turnhout, in de Antwerpse Zuiderkempen. In het noorden grenzend aan Heist-op-den-Berg/Wiekevorst, ten noordoosten aan Westerlo, in het zuidoosten en zuiden aan Herselt, deelgemeente Ramsel, in het zuidwesten aan Begijnendijk (Brabant) en in het westen aan Heist-op-den-Berg, deelgemeente Booischot. Doorsneden door de Grote Nete, die tevens de grens vormt tussen de hoofdgemeente en de deelgemeenten.

Sedert 1977 samengesteld uit Hulshout ten noorden van de Grote Nete, ten zuiden Houtvenne en ten zuidoosten Westmeerbeek, beide ten zuiden van de Grote Nete. Totale oppervlakte: 1.737 hectare. Inwoners op 1/1/2000: 8.624.


Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2000: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Westerlo, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    De Grote Nete en Herenbossen

  • Omvat
    Grote Nete van Zammel tot Zoerle, Beeltjens en de depressie van Goor-Asbroek

  • Omvat
    Houtvenne

  • Omvat
    Hulshout

  • Omvat
    Westmeerbeek

  • Is deel van
    Kanton Westerlo


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hulshout [online], https://id.erfgoed.net/themas/13264 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.