Ichtegem

Beschrijving

De fusiegemeente Ichtegem, gerealiseerd in 1975, bestaat uit de hoofdgemeente Ichtegem en de deelgemeenten Bekegem en Eernegem. Gelegen in het noordwesten van de provincie West-Vlaanderen, ten zuidwesten van Brugge en ten noordoosten van Gistel en Koekelare.

Begrensd ten noorden door Oudenburg, Gistel en Jabbeke, ten oosten door Zedelgem en Torhout, ten zuiden door Kortemark en ten westen door Koekelare.

Ichtegem telt 13837 inwoners (cijfers volgens gemeentelijke bevolkingsadministratie op 31/12/2009) en heeft een oppervlakte van circa 4533 hectare. Gerechtelijk behoort Ichtegem tot het arrondissement Brugge. Kerkelijk behoort het tot het bisdom Brugge.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie