• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Breedhuis van vier traveeƫn, twee bouwlagen en aansluitende overbouwde doorgang naar Luizenpoort onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen).

Bepleisterde, beschilderde lijstgevel met 19de-eeuws uitzicht, doch ongetwijfeld met oudere kern, zie de trapvormige brandgevel met nummer 8, de sporen van een spitsbogige muuropening boven de poortdoorgang (achtergevel), de smalle muurdammen tussen de drie rechter bovenvensters. Eenvoudige rechthoekige bovenvensters. Aangepaste begane grond met rechthoekige poort uiterst links.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet