• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (kunstleien) waarin dakkapelletje met loden topversiering; in kern minstens opklimmend tot de 18de eeuw doch aangepast in de loop van de 19de en de 20ste eeuw.

Neoclassicistisch opgevatte, heden gecementeerde, lijstgevel met schijnvoegen en houten kroonlijst; rechthoekige, op de derde bouwlaag vrijwel vierkante vensters op afzonderlijke lekdrempels van arduin, in plattebandomlijsting met sleutel, oren en guttae. Westelijke zijpuntgevel met aandak. Aangepaste begane grond met winkelpui.

De voormalige 18de-eeuwse schoorsteenmantel staat nu in het Taxandriamuseum

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle