Stabroek

Beschrijving

Woonforenzengemeente voor het Antwerpse havengebied, ten noorden van Antwerpen, met beperkte nijverheid en voornamelijk landbouw. Wordt aan drie zijden begrensd door Antwerpen namelijk in het noorden door het district Berendrecht, in het westen district Lillo en tenslotte in het zuiden door het district Ekeren. In het oosten wordt het begrensd door Kapellen en een noordelijk gedeelte grenst aan het Nederlandse Putte. Sinds 1977 samengesteld uit de gemeenten Stabroek en Hoevenen. 15.502 inwoners in 1981 en oppervlakte van 2.228 hectare.

Auteurs: Wylleman, Linda