Hoekhuis van vier en negen traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), met neoclassicistisch uitzicht uit het tweede of derde kwart van de 19de eeuw (?).
Bepleisterde, beschilderde lijstgevels met rechthoekige muuropeningen, op de bovenverdieping op kordonvormende lekdrempel; afwerking met gelede architraaf, fries met panelen en houten kroonlijst op klossen. In laatste travee Otterstraat, korfboogpoort met houten vleugeldeur en waaier met ijzeren roeden. Vernieuwde begane grond met respect voor 19de-eeuwse ordonnantie.
Afgeschuinde hoek met gepolychromeerd, barok Onze-Lieve-Vrouwebeeldje met kind, beiden met kroon, met neogotische polygonale sokkel en baldakijn van steen; het origineel berust in het Taxandriamuseum.
Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n1, Brussel - Turnhout. Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)