Daalgrimbie

inventaris bouwkundig erfgoed \ geheel \ plaats

Deelgemeente Opgrimbie
Straat
Locatie Opgrimbie (Maasmechelen)

• Inventarisatie Maasmechelen (geografische inventarisatie: 01-01-1996 - 31-12-1996).

Beschrijving

Het gehucht Daalgrimbie maakte oorspronkelijk deel uit van hetzelfde domein waartoe ook Opgrimbie behoorde. De splitsing gebeurt waarschijnlijk in de 9de of 10de eeuw. Vanaf dan maakt Daalgrimbie deel uit van de gemeente Mechelen-aan-de-Maas, zelf één van de elf banke van het Sint-Servaaskapittel van Maastricht.

Tijdens het ancien régime was het min of meer zelfstandige wijk, bestuurt door een jaarlijks verkozen burgemeester. In 1851 wordt Daalgrimbie bij Opgrimbie aangesloten. In 1842 wordt Daalgrimbie bij de Sint-Christoffelparochie van Opgrimbie gevoegd.