erfgoedobject

Stadswoning

bouwkundig element
ID: 12044   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12044

Beschrijving

Eenvoudig rijhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan en loodrecht op de straat, pannen en kunstleien).

Bepleisterde, beschilderde lijstgevel met rechthoekige muuropeningen, met onopvallend 19de-eeuws voorkomen; onderzoek naar aanleiding van verbouwingswerken bracht echter een kern uit de tweede helft van de 17de eeuw of eerste helft van de 18de eeuw aan het licht van een diephuis met één bovenverdieping en puntgevel.

In de loop van 19de eeuw verhoogd met een tweede bouwlaag; bewaard achtergebouw met puntgevel onder zadeldak (nokrichting loodrecht op de straat). Inmiddels vernieuwd.

  • Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Antwerpen, Cel Monumenten en Landschappen, archief, dossier A/O252.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet
Datum  : 1997


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Stadswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12044 (Geraadpleegd op 12-08-2020)