erfgoedobject

Burgerhuis met magazijn in eclectische stijl

bouwkundig element
ID
12046
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12046

Juridische gevolgen

Beschrijving

Magazijn Openbare Werken Stad Turnhout. Halfvrijstaand, ten opzichte van de rooilijn achteruitwijkend dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), in eclectische stijl van het eerste kwart van de 20ste eeuw; aansluitend magazijn en omringende tuin, aan straatzijde met ijzeren hekken en poort.

Bakstenen lijstgevel op arduinen plint; gecementeerde muurbanden, paneelversiering, tegelfries en houten kroonlijst op klossen; getoogde muuropeningen met hoek- en sluitstenen op kordonvormende lekdrempels, op de tweede verdieping met gietijzeren leuningen.


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis met magazijn in eclectische stijl [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12046 (Geraadpleegd op )