erfgoedobject

Burgerhuis met magazijn in eclectische stijl

bouwkundig element
ID: 12046   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12046

Juridische gevolgen

Beschrijving

Magazijn Openbare Werken Stad Turnhout. Halfvrijstaand, ten opzichte van de rooilijn achteruitwijkend dubbelhuis van vier traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), in eclectische stijl van het eerste kwart van de 20ste eeuw; aansluitend magazijn en omringende tuin, aan straatzijde met ijzeren hekken en poort.

Bakstenen lijstgevel op arduinen plint; gecementeerde muurbanden, paneelversiering, tegelfries en houten kroonlijst op klossen; getoogde muuropeningen met hoek- en sluitstenen op kordonvormende lekdrempels, op de tweede verdieping met gietijzeren leuningen.


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet
Datum  : 1997


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis met magazijn in eclectische stijl [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12046 (Geraadpleegd op 29-11-2020)