Burgerhuis naar ontwerp van J. Boogaerts

Beschrijving

Halfvrijstaand rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), in art-decogetinte stijl naar ontwerp van architect J. Boogaerts, 1933.

Bruine bakstenen lijstgevel op arduinen plint, alternerend met bepleisterde en beschilderde geveldelen; origineel ijzerwerk volgens de bouwaanvraag. Risalietvormende, met breed dakvenster verhoogde venstertravee met licht gebogen erker op de tweede bouwlaag, bekroond met fraaie, smeedijzeren balkonleuning. Rechthoekige muuropeningen, gekoppeld in de erker; beglaasde ijzeren vleugeldeur; gekleurd glas in lood in bovenlichten van dakvenster en deur. Zij-ingang met ijzeren hek.

"Klassieke" enkelhuisindeling met dienstruimten (keuken, pomphuis, wc, washuis, kolenhok) in aanbouw.

• Stadsarchief Turnhout,Bouwaanvragen, 1933, dossier 38.

Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet

Aanvullende informatie

De beglaasde ijzeren vleugeldeur en de glas-in-loodpanelen in de bovenlichten van de muuropeningen op de bovenste verdieping werden inmiddels verwijderd.

Auteurs : Pevernagie, Thomas