Stadswoning met poorttravee

Beschrijving

Aangepast breedhuis, in kern opklimmend tot de tweede helft van de 16de eeuw of eerste helft van de 17de eeuw, zie steil zadeldak (kunstleien) en zijtrapgevels.

Ten zuiden aansluitende poorttravee met lijstgeveltje in neotraditionele stijl; de bovenverdieping met kruiskozijn behoort bij nummer 6, de begane grond met korfbogige toegang en recente poort bij nummer 4.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet