Herenhuis in art-nouveaustijl

Beschrijving

Herenhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak met omlijste dakkapellen (kunstleien), naar ontwerp van architect J. Verschoren van 1910. Ontworpen als dubbelhuis met op de begane grond drie fraai omlijste vensters, keldergaten en een zeer mooie deur, later vervangen door een uiterst banale winkelpui.

Gecementeerde bovengevel met schijnvoegen, geopend met gekoppelde en licht gebogen vensters met sierlijke deelzuil, gevat in een art-nouveau-omlijsting met fijne profielen, rankwerk en sgraffito-boogveld met hoofd in medaillon en florale motieven; deels bewaard houtwerk. De oorspronkelijke kroonlijst is bekleed met plastic.

• Stadsarchief Turnhout, Bouwaanvragen, 1910, dossier 19.

Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet