Winkelhuizen met flats

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuizen met flats

Beschrijving

Samenstel van twee art-decogetinte winkelhuizen met flats, elk vier bouwlagen hoog naar ontwerp van Brugs architect M. Roelandt, 1936, met eerste aanvraag voor verbouwen van bestaand pand, tweede voor toevoeging van vierde bouwlaag.

Speels opgebouwde compositie bekleed met gele parementsteen; rechthoekige ijzeren ramen. Nummer 21 gemarkeerd door licht uitspringende tweezijdige erker over de volledige bovenbouw; accenten van okerkleurige en groene faience en bovenlichten met geometrische motieven van gekleurd glas in lood. Vernieuwde winkelpuien.

• Stadsarchief Turnhout, Bouwaanvragen, 1936, dossier 126, 173.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle