Borsbeke

inventaris bouwkundig erfgoed \ geheel \ plaats

Deelgemeente Borsbeke
Straat
Locatie Borsbeke (Herzele)

• Inventarisatie Herzele (geografische inventarisatie: 01-01-1978 - 31-12-1978).

Beschrijving

Middelgroot dorp van 385 hectare en 1.833 inwoners, gelegen in een golvend landschap ten noordwesten van de Molenbeek, doorsneden door de Steenweg Aalst- Oudenaarde.

Voorheen eigendom van de heren van Ressegem; samen met Ressegem, fiscaal en bestuurlijk deel uitmakend van het Land van Aalst. Heden voornamelijk woongebied voor pendelaars. Hoeven en fraaie landschappen ten noordwesten van de Steenweg; nieuwe bouw voornamelijk langs de Steenweg, tussen de Pastorijstraat en de Warandelaan, de Vondelstraat en de Acacialaan.

• DE POTTER F.-BROECKAERT J., Geschiedenis van de gemeenten der provincie Oost-Vlaanderen, Gent (1899), reeks V, dl. I

Auteurs: Eeman, Michèle; d'Huyvetter, Clio & de Longie, Bea