Hoeve in L-vorm

Beschrijving

Woonstalhuis met schuur ten noordwesten, bakhuis ten zuidwesten en karrenhuis ten zuiden, opklimmend tot het vierde kwart van de 19de eeuw, zie datering "1885 P.J. Sels" in zijpuntgevel van schuur. Verankerde, bakstenen gebouwen onder zadeldaken (nokrichtingen parallel aan en loodrecht op de straat, Vlaamse pannen).

Woonstalhuis van zeven/vier traveeën; monumentale schoorsteen van oude, Kempense haard; houten kroonlijst op klossen. Overwegend aangepaste muuropeningen onder meer deur met halve molensteen als dorpel, opkamervenster boven getralied keldervenstertje met houten dorpel en latei in zuidoostelijke zijgevel.

Tweebeukige langsschuur van vier traveeën; verwerking van gesinterde baksteen; verluchtings- en uilengaten, rechthoekige poorten onder houten latei. Bakhuis met stalletje; getoogde deuren, rechthoekige, getraliede venstertjes met houten dorpel en latei. Deels beplankt karrenhuis. Achteraan omhaagde moestuin.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle