• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak (nokrichting parallel aan de straat, leien en mechanische pannen) met dakkapellen in houten omlijsting met driehoekig of rondbogig fronton, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, in eclectische stijl met art-deco-inslag.

Gele bakstenen lijstgevel op arduinen sokkel met muurbanden en paneeldecoratie in afstekende oranje baksteen; verwerking van natuur- en kunststeen; verspringende gevelvlakken; tweede bouwlaag geritmeerd door lisenen met kraagstenen; kordonvormende lijsten en lekdrempels; decoratieve gevelbeëindiging met houten kroon- en tandlijst op modillons boven fries van panelen alternerend met uitgelengde consoles.

Rechthoekige vensters met originele roedeverdeling; rechthoekige, houten deur met reliëfglas en ijzerwerk onder bovenlicht; houten spiegelboogvormige poort met gebogen bovenlicht onder ijzeren latei op kraagstenen.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle