Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen

Beschrijving

Twee enkelhuizen van twee/drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen, kunstleien) met dakkapellen en oeil-de-boeuf in houten omlijsting, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, in eclectische stijl.

Verglaasde, witte bakstenen lijstgevels met dito afstekende groene muurbanden, boogstenen en friesdecoratie op arduinen plint; verwerking van natuursteen; geritmeerd door lisenen; puilijst; kordon; houten kroonlijst op klossen. Getoogde keldervensters met ijzerwerk; rechthoekige vensters met ijzeren latei onder getoogde ontlastingsboog of dito boogfries; nummer 7 met poortdoorgang onder rechthoekige erker met plat dak; sterk aangepaste begane grond.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle