Neoclassicistische stadswoning

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), gebouwd circa 1911 naar ontwerp van J. Verschoren.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met schijnvoegen op arduinen plint; risalietvormend middentravee; puilijst; kordons. Rechthoekige muuropeningen, op begane grond in plattebandomlijsting, op tweede bouwlagen in geriemde omlijsting met oren en decoratieve sleutel, paneeldecoratie; bewaarde, houten deur met reliëfglas en ijzerwerk; poort in rechter travee met achterliggend "magazijn". In bouwaanvraag meer versieringen voorzien.

• Stadsarchief Turnhout, Bouwaanvragen, 1911, dossier 50; Molenstraat, 1911, dossier 93.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle